Izleti za 2020. g.
Kalendar
January  2021
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
   
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Pratite nas i Online:

Podijeli nas i na:

DVODNEVNI IZLET NA VELEBIT – VELIKO RUJNO – 18. i 19.SRPNJA 2020.

DVODNEVNI IZLET NA VELEBIT – VELIKO RUJNO – 18. i 19.SRPNJA 2020.

Veliko Rujno nalazi se u srcu Velebita i poznato je svetište Majke Božje ili Velike Gospe koju štuje cijeli podvelebitski kraj. Zajedno s Malim Rujnom, najprostranija je velebitska visoravan koja se pruža u dužini od sedam i širini od jednog kilometra. Smješteno je u Parku prirode Velebit na nadmorskoj visini od oko 900 metara.

Dinamički plan izleta i ostale upute:

Subota, 18. srpnja

06:00h – Polazak s parkirališta na Gospinom otoku osobnim automobilima.

Nakon dolaska na Veliko Rujno do male Planinske kućice postavit ćemo šatore (društvo ima šatore za one koji ga nemaju) – Obavezno ponijeti vreću za spavanje, Planinarska kućica ima vodu i 5 kreveta za spavanje (dame imaju prednost), a u subotu navečer biti će spremljena zajednička večera.
Nakon postavljanja šatora u planu je tura od Veliko Rujna do Bojin kuka – tura traje 4-5 sati, ovisno o sudionicima i uvjetima na terenu.

Nedjelja, 19. srpnja

Nakon subotnjeg zagrijavanja nedjelja je rezervirana za malo dužu turu, a kako tura traje od 8 do 9 sati, neminovno je rano buđenje i rani polazak na planinarenje!
Plan je sljedeći: s Veliko Rujna preko Planinarskog skloništa Struge treba stići na Vaganski vrh i vratiti se natrag. Kome je cijela tura previše, može se odmoriti na Strugama i laganini se vratiti na Veliko Rujno.
Povratak na Veliko Rujno, pakiranje i povratak prema Solinu predviđen je za nedjelju poslijepodne, a kako je ljeto u punom zamahu ne bi bilo zgorega sa sobom ponijeti kupaći kostim i šugaman, putem zastati u Starigradu i malo uživati u ljetnim radostima.
Za više informacija i prijave zadužen je Dražen Pavić (098 920 1545), a prijave se zaprimaju najkasnije do četvrtka popodne 16.srpnja.

NAPOMENE:

Sa sobom ponijeti dovoljno tekućine, hrana je dijelom ruksaka (osim večere u subotu), obući se slojevito i prikladno vremenskim uvjetima.

Prisutni na izletu sudjeluju na vlastitu odgovornost te su dužni pridržavati se uputa vodiča. Na izlet se mogu prijaviti samo članovi planinarskih društava sa plaćenom članarinom za tekuću godinu.
Organizator i vodič izleta zadržava pravo promjene plana i programa, prema postojećim uvjetima na terenu te vremenskim prilikama, također zadržava pravo procjene kondicijske sposobnosti pojedinih sudionika izleta.

VAŽNA NAPOMENA:

Pridržavajte se epidemioloških mjera i nemojte krenuti na put ako vam je temperatura veća od 37°C.

Comments are closed.

Pretraga
Sponzori društva


Arhiva novosti