Kalendar
September  2019
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
   
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30  
Pratite nas i Online:

Podijeli nas i na:

Laganim korakom oko Šibenika, nedjelja 20.01.2019.

Laganim korakom oko Šibenika, nedjelja 20.01.2019.

Izletom u nedjelju želimo omogućiti jedan drugačiji dan za sve članove i one koji to žele postati. Ovaj izlet prilagođen je svim uzrastima i sposobnostima onih koji žele uživati u prirodi. I znaš, ne moraš biti visoko da ti od pogleda zastane dah!

OKVIRNI DINAMIČKI PLAN:

06.30h polazak s parkirališta kraj Gospinog otoka u Solinu
08.00h dolazak u Šibenik
08.15h dolazak pod brdo Kamenar i početak kružne staze
10.00h dolazak do planinarske kuće Alati, odmor, a kuću će otvoriti domaćini te će biti mogućnost za kavu, čaj,
11.00h polazak preko brda Burnjak
13.00h polazak prema Šibenskoj šetnici uz mogućnost obilaska šetnice do tvrđave sv. Nikola ili djelomično do uživanja na nekom od predivnih vidikovaca.
16.30h Zajednički povratak svih sudionika prema Solinu.

Za sve dodatne informacije možete se javiti Mandi Podrug na mobitel 098 678 566
Na izlet se ide osobnim automobilima, pregrupiranje na parkiralištu kod Gospinog otoka

Plan izleta je proći kružnu planinarsku stazu preko brda Kamenar, uz crkvicu Sv Mihovil, sjevernom stranom brda Burnjak do planinarske kuće Alati, te nastavljamo južnim obronkom brda Burnjak s kojeg se pruža nestvaran pogled na Donje polje, Jadrtovac i Morinjski zaljev te sam grad Šibenik.
Uživanje u ljepotama nastavljamo Šetnicom sv. Ante, putem kojim se pruža nenadmašan pogled na grad Šibenik, kanal sv. Ante i okolna mjesta. Šetnica obuhvaća i nekoliko atrakcija. Osim glavnog vidikovca (otprilike 1,5 kilometar daleko od ulaza u uvali Panikovac), s kojeg možete uživati u panorami od 360 stupnjeva, tu je i atraktivna špilja sv. Ante s podzemnom kapelicom. Najupečatljivija je svakako tvrđava sv. Nikole, jedan od najznačajnijih fortifikacijskih spomenika na hrvatskom dijelu Jadrana. Tvrđava je služila za nadgledanje kanala sv. Ante, jedinog pomorskog ulaza u Šibenik. Projektirali su je mletački arhitekti te je dovršena sredinom 16. stoljeća. Iako se radi o moćnoj utvrdi, zapravo nikada nije korištena u vojne svrhe. Moguće da je to bilo zbog njene impozantnosti i straha koji je tjerala u kosti neprijateljima.
Šibenska šetnica je, zaista nebrušeni dijamant koji treba posjetiti.

Napomene:
Prisutni na izletu sudjeluju na vlastitu odgovornost te su dužni pridržavati se uputa vodiča. Na izlet se mogu prijaviti samo članovi planinarskih društava sa plaćenom članarinom za tekuću godinu.

Posebna napomena:
Organizator i vodič izleta zadržava pravo promjene plana i programa, prema postojećim uvjetima na terenu te vremenskim prilikama, također zadržava pravo procjene kondicijske sposobnosti pojedinih sudionika izleta.

Comments are closed.

Pretraga
Sponzori društva


Arhiva novosti