Izleti za 2020. g.
Kalendar
February  2021
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
   
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
Pratite nas i Online:

Podijeli nas i na:

Slavonija – 14. i 15. studenog 2015.g.

Izlet u Slavoniju 2015.g. – foto

Papuk

Pedesetak članova PD-a Sv. Jure i nekoliko prijatelja iz prijateljskih Društava vikend uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu herojskog grada Vukovara proveli su u tom dijelu Lijepe Naše.

Na put se krenulo u 00:01h s petka 13. na subotu 14. studenog, a domaćini iz HPD-a Bršljan – Jankovac dočekali su ih u Velikoj. Nakon kave dio ih se prema Planinarskom domu Jankovac na Papuku zaputio preko prijevoja Lapjak i vidikovca Nevoljaš, a dok su hodači do Jankovca krenuli dužim putem dio izletnika do Jankovca je stigao autobusom i krenuo u obilazak prekrasne Poučne staze grofa Jankovića. Uslijedila je večera u organizaciji domaćina (na jednoj od priloženih fotografija zorno se uočava jarko crvenilo iz kazana pa oni koji nisu probali mogu samo predpostaviti o kakvom se slavonskom specijalitetu radilo), a nakon večere nastavljeno je druženje i zabava uz tamburaše.

Drugi dan izleta bio je rezerviran za posjet herojskom gradu Vukovaru te Iloku. U Vukovaru se obišla Bolnica i Memorijalno groblje, na Ovčari je položen vijenac i zapaljene su svijeće za sve žrtve Vukovara, a nakon zajedničkoe fotografije na ovom pretužnom mjestu krenulo se prema Iloku. Ručak, obilazak nadaleko poznatih Iločkih podruma, fotografiranje na neobičnim mjestima, fotografiranje boca vina od kojih su neke među najskupljima u tom dijelu Hrvatske, degustacija i lagani polazak prema autobusu i vozačima koji su ih sretno i spretno u ranim jutarnjim satima ponedjeljka dovezli do Solina.
Na kraju jedino preostaje kroz priložene fotogalerije uživati u čarima i ljepotama Slavonije, a prije toga od srca zahvaliti izvanrednim domaćinima iz HPD-a Bršljan – Jankovac koji su nas i ove godine punim srcem dočekali i ugostili u svojoj Slavoniji i tako stavili dodatni pečat na ovo naše lijepo prijateljstvo. Ne smijemo zaboraviti zahvaliti ni našoj Ines Milić (i planinarka i turistički vodič u jednome) koja je svojim stručnim znanjem upoznavanje s ljepotama Slavonije učinila još ugodnijim i zanimljivijim. Uživajte i pozdrav do nekog novog druženja….

Slavonija FOTOGALERIJA – Mira

Slavonija FOTOGALERIJA – Vetme

Comments are closed.

Pretraga
Sponzori društva


Arhiva novosti