Iako je Solin grad sa dugogodišnjom planinarskom tradicijom, do sada nije imao planinarsko društvo tako da je osnivanje PD Sveti Jure dočekano s velikim odobravanjem zaljubljenika u planine i prirodu.

   Društvo je osnovala grupa zaljubljenika u planine koja je shvatila kako gradu okruženom dvjema planinama, Kozjakom i Mosorom, a koji broji gotovo 25 tisuća stanovnika, nedostaje planinarsko društvo tim više što brojni poznati hrvatski planinari i alpinisti potječu upravo iz Solina. Društvo je dobilo ime po po vrhu Kozjaka iznad Solina, Svetom Juri, a za prvog predsjednika izabran je Davor Mikas. Nakon što je 25. listopada 2011. godine u Domu kulture Zvonimir u Solinu održana osnivačka skupština Društvo je krajem godine registrirano i pri Hrvatskom planinarskom savezu te se krenilo s upisima članova. Veliki interes Solinjana za članstvom u Društvu, potvrdilo je opravdanost njegova postojanja.

   Na ovim stranicama objavljivat ćemo aktivnosti društva, najavljivati izlete i akcije te naravno sve to zabilježiti fotografijama i video zapisima! 😉

Planinarsko Društvo Sveti Jure – Solin

Ulica Domovinskog rata 2

21210 Solin

Hrvatska

IBAN: HR2124070001100481553
BIC: OTPVHR2X

Mobitel: 0989201545

E-mail: pdsvetijure@gmail.com


Prikaži Planinarsko društvo Sveti Jure – Solin na većoj karti