21.1.2013. Obavijest – Opća planinarska škola

Opća planinarska škola u organizaciji PD-a Sv. Jure Solin s radom započinje u srijedu, 20. ožujka, a u tijeku su prijave, zainteresirani se mogu prijaviti preko telefona kod Vesne Žižić (091/5839812).
Opća planinarska škola osnovni je oblik obrazovanja planinara i temelj za svaku daljnju edukaciju iz planinarskih specijalnosti (alpinističke, športsko-penjačke, speleološke, markacijske, vodičke) koja se provodi u suradnji s HPS-om ili HGSS-om. Polaznici opće planinarske škole stejču osnovna znanja o sigurnom kretanju u planini, uče se vještinama koje im mogu pomoći u slučaju kakve nevolje i upoznaju se s prirodom.
Škola se sastoji od dva dijela, jednom tjedno održavaju se predavanja dok su vikendi rezervirani za izlete na planine u okolici Splita na kojima se vježba: kretanje u planini, orijentacija, prva pomoć i spašavanje, upoznavanje sa speleološkim objektima, korištenje tehničke opreme, markiranje i održavanje staza, bivakiranje te završna dvodnevna vježba. U školu se mogu upisati svi planinari stariji od 15 godina. Po završetku predavanja i vježbi, polaznici polažu ispit pred komisijom sastavljenom od predavača i voditelja Škole, a nakon ispita polaznici će dobiti i diplome-uvjerenja HPS o Općoj planinarskoj školi…..