Austrija 2018 – prva dva dana

Krenuli smo s petka na subotu vesela ekipa nas 24 iz PD-a Sv Jure Solin, te prijatelji iz HPD Mosor, HPD Malačka + naš Marino iz HPD SvIlija Baška Voda. Pali su završni dogovori na Gospinu otoku i via la Austrija.

Dolaskom na Pl.dom Wangenitzseehutte (2508 mnv) kojeg okružuju jezera već nas je izbacio iz svakodnevnice i kao da ništa više nije postojalo u glavi osim ti velikih masiva, prirode, jezera i, naravno, prsuta Voštane (veliko hvala na donaciji)koji nas, već po tradiciji, prati na većim turama.

 

 
 

 
 

 

 
 

 

 
 

 
 
 

Za blagodati uživanja u pršutu zaduženi su naši snažni dečki koji su ga iznijeli i spretne Rođine ruke koje su svaku fetu kirurški izrezale. Bez Dalmatinske pjesme i zdravice ne ide tako smo i mi završili nas prvi dan.

Ujutro smo krenuli na najviši vrh Petzeck (3283mnv) koji je zahtijevao dosta snage i koncentracije, ali…za Hrvatskog planinara to nije problem, dapače, na vrhu je pala prava žurka! Zaplesalo se, zapivalo, pršutom okrijepilo i odalo počast Oluji uz pjesmu Ćavoglave !
Spust s Petzeka i odlazak na drugi Pl. Dom, Adolf Nossberger Hutte (2488mnv), bio je još zahtjevniji uz sate i sate hodanja – cca 300-400m sipara odrona,sajle, uz dosta strmu liticu. Dolaskom na Dom osvjženje smo našli u jezeru i vodopadima koji ga okružuju, a navečer sve po starom – okrijepa, smjeh, zezancija i na spavanje jer sutra nas čekaju novi izazovi !

Tekst: Anita
Foto: svi pomalo

FOTOGALERIJA..