Vranica – 2018


 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 

 

Kažu da je jedna od ljepših bosanskih planina … moćna, zelena, pitoma, prošarana izvorima – Vranica!
I krenuli se mi uvjeriti u njenu ljepotu, 20-ak nas sretno je stiglo u Uskoplje, ali već pri dolasku smo naslutili kako nas prvi dan boravka na Vranici vrijeme i neće baš počastiti. Većina se stoga odlučuje na suho prijepodne i siguran dolazak u Pl. dom Radovina, mjesto održavanja Dana Vranice 2018.g, a oni najhrabriji krenuli su kroz kišu i maglu odraditi Plan izleta u potpunosti.

 

 

 

 
 

 
 

 

 
 

 

 
 

 
 

 

 
 

 

 

Popodne uz laganu šetnju oko Doma, “lagano” drijemanje, sportske igre – pogođene i nepriznate “sride”, prejako potegnuti i puknuti konop (prvo mjesto ipak zagarantirano), druženje uz roštilj … sve kao uvod u najnapetiji trebnutak dana – vrijeme je za nogomet i vatreno navijanje. Pobjeda Hrvatske i fešta do kasno u noć i već je vrijeme za ustajanje, doručak i novi pokušaj suočavanja s ljepotama Vranice.

 

 
 

 
 

 

 
 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 

 

 

Vrijeme nas je ovaj put ipak počastilo, kroz povremenu maglu i pokoju kapljicu kiše ipak smo uspjeli dohvatiti neki dva, a neki jedan vrh Vranice (Ločika i Ndrkrstac), neki dvoja, a neki jedna Vrata (Sarajevska i Travnička), sunce nam se na kraju ipak smilovalo pa su nam se i prekrasni pogledi otvorili, cvijeće je mamilo na svakom koraku pa se Žele neumorno prihvatio zadaće kićenja dama na pohodu (i pokojeg gospodina nakon Đukine košarice :-)) … povratak do Doma u veselom i ležernom ritmu … druženje za kraj, još jedna uručena kitica cvijeća neumornoj domaćici, našoj Anici … ručak i povratak u civilizaciju uz obećanje domaćinima i Vranici – Vidimo se opet!

 

 
 

 
 

 

 
 

 

 

 

 
 

 
 

 

 
 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 
 

 

 
 

 

 
A da sve ne bi završilo bez još pokojeg uzbuđenja pobrinuo se, opet, Žele i njegovo prijevozno sredstvo koje je odlučilo stati baš na cesti između Tomislavgrada i Drame (ops!, Rame), ali i ta je epizoda, srećom, dobila sretan kraj.

 

 

Tekst: Vesna
Foto: svi pomalo (Goga, Knez, Jure, Vesna, Đuke …)

FOTOGALERIJA..