Pozitivni tragovi tradicionalnog uspona Kamešnica – Konj 1856 mn/v

 

 
 

 
 
 

 

 
 

 

 

 
 

 
 

Znaš kad se susretnu otvorena srca, jakoga duha, uvijek je to poseban doživljaj. Doživljaj koji ostavlja samo pozitivne tragove, tragove kojima se poželiš ponovno vratiti. I već nekoliko puta se vračaš i opet ćeš. Već sad znaš da će i dogodine. Sa svih strana i u velikom broju „sjatili“ smo se na poziv domaćina, P.D. Jelinak iz Trilja u Planinarsko sklonište Sveti Mihovil na Žlabini.

 

 
 
 
 

 

 
 

 

 

 
 

 

 
Sve nam je bilo podložno, cijela Kamešnica. Pitanje je bilo samo na koju ćeš stranu Kruge ili Konj, a gdje god da si krenuo nisi pogriješio. Samo srce junačko, i idi . Mnogi nas neće shvati, jer nisu ni probali zagazit netaknutu bjelinu snijega, omirisat zrak u kojem lepršaju pahulje, uživati u najljepšim zimskim dekoracijama.

 

 
 
 
 

 

 
 

 

 

 
Velika kolona, hrabrih planinara, usprkos snijegu i ledu našla se na cilju – Konj vrh od 1856 mn/v . Nagrada nije izostala, ma nagrada nikada ne izostane. Sunce nas je počastilo prilikom spuštanje, i stvorile čudesnu svjetlucavu bajku.

 

 
 
 
 

 

 
 

 

 

 
 

 

 
U zavjetrini smo iskoristili još jednu nagradu, onu od Pršut Voštane, ma iako je bila treća nagrada,
podmazala je naše umorne noge, i vratila snagu u tijelo. Pojeli smo je na njihovom terenu, di je nastao tu je i nestao. Bilo je toga za zamezit još poneki put.

 

 
 
 
 

 

 
 

 

 

 
 

 

 
Ono kad ti je duša puna, svaka pora tvoga bića napunjena, umor je nebitan. Sretni smo što smo još jednom bili na Konju, i žao nam šta su neki naši tražili magarca po Svilaji.
„Sunce je ukusno, kiša je osvježavajuća, vjetar nas osnažava, snijeg ushićuje; stvarno, ne postoji loše vrijeme, nego samo različite forme dobrog vremena.“ J. R.
 

Tekst: Manda
 

Fotografije: Anita G., Manda,Vesna, Maja i Dijana, Juka ….

FOTOGALERIJA..